Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232

Klargør bilen til sne

Som de fleste sikkert ved, så er montering af vinterdæk én af foranstaltningerne, man bør tage, når de varme dage går på held og vinteren nærmer sig. Udover vinterdæk er der dog andre foranstaltninger, som du bør tage, når du begiver dig på skiferie, og her følger en guide til, hvad du skal være særlig opmærksom på:   

Batteri 
Det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit batteri virker – særligt ved frostgrader skal man være opmærksom på, at batteriet kan falde sammen. Dette kan blandt andet skyldes, at levetiden er opbrugt (typisk 4-6 år), samt at batteriet typisk bruger ekstra meget strøm i vinterperioden på blandt andet klimaanlæg.  

Dæk
Det er som før nævnt vigtigt at køre med vinterdæk, hvilket fungerer bedst, hvis der er is eller sne på vejene. Mange glemmer dog at undersøge om mønsteret på dækkene er dybe nok, og det er derfor vigtigt, at du tjekker, at dybden lever op til de forskrevne krav. Lovkravet er 1,6 millimeter, men det anbefales, at dækkene skiftes på et tidligere tidspunkt.

Vi har lavet en oversigt over, hvilke regler, der er gældende for dæk i et udvalg Europas lande, se den her.  

Kølervæske 
Din kølervæske skal kunne håndtere frost. Få det eventuelt tjekket på værksted inden temperaturen rammer nulpunktet.  

Sprinklere 
I kraft af dårlige vejrforhold bør du sikre dig, at dine sprinklere fungerer, da forekomster af snavs på for- og bagrude ikke er unormalt i vinterføre. Du bør samtidig sikre dig, at sprinklervæsken er frostsikker.  

Snekæder 
Det sker at vejene ikke er ordenligt ryddet, og det kan i disse tilfælde være rart at medbringe snekæder. Bemærk også, at det i visse lande kan være påkrævet ved lov.

Bremser 
Det er vigtigt, at dine bremser er velfungerende, når du begiver dig ud i vintervejret. Du bør først og fremmest sikre dig, at bremsevæsken er, som den skal være, da bremsesystemet er under særlig hård belastning ved nedkørsel fra et bjerg. Som tiden går optager væsken fugt fra omgivelserne, og når indholdet af vand er tilstrækkelig stort, kan der danne sig damplommer, der resulterer i bremsesvigt. Det varierer fra bilfabrikant til bilfabrikant, men som udgangspunkt bør væsken skiftes efter 2 år.   

Sikkerhedsudstyr 
Lovkravene omkring hvilket sikkerudstyr man skal have i bilen, varierer fra land til land. Som udgangspunkt er det en god idé at huske advarselstrekant og nødhjælpskasse.  

Generelt hedder det sig, ifølge Falck, at hvis man er i tvivl om noget på sin bil, bør man få den undersøgt på det lokale værksted inden afrejse. Se hvordan man undersøger de enkelte dele på Falcks hjemmeside.